Детска градина Загоре
Детска градина Загоре / община Стара Загора
Да бъде газифицирана детска градина „Загоре“, настоява групата общински съветници от ВМРО в Стара Загора.

Антон Андонов и Никола Чакалов са внесли предложението си до Общинския съвет в Стара Загора, което се очаква да влезе в дневния ред на редовното заседание през февруари.

Тогава ще бъде гласуван годишният бюджет на община Стара Загора, припомня съветникът от ВМРО Никола Чакалов и изрази надежда предложението да бъде подкрепено и от останалите групи.

Детска градина „Загоре“ е построена през 1961 година и е единствената в областния град, която още не е газифицирана.

Първоначално отоплението на детското заведение се е осъществявало по външни топлопроводи, които захранват отоплителна инсталация в сградата. Така изградената инсталация обаче не функционира повече от 20 години и към настоящия момент отоплението се извършва от стационарни климатици, което не осигурява комфортна топлина във всички помещения. Коридорите и сервизните помещения са неотоплени.

През годините се наблюдава повишен интерес към детска градина № 11 „Загоре”, поради което от началото на учебната 2020/2021 г. се разкрива и нова група. В момента в нея се отглеждат 125 деца в 5 групи.
 
„Децата и персоналът, който се грижи за тях, заслужават по-добри условия“, категоричен е Чакалов.
 
Това е поредната инициатива на ВМРО свързана с квартал АПК, в който се намира общинското детско заведение. На 1 септември 2020 г. по предложение на двамата съветници в сградата на същата детска градина бе разкрит клон на Детска млечна кухня. В квартала живеят много млади семейства с малки деца, а най-близкият клон на кухнята за тях беше в квартал „Кольо Ганчев“.
 
Следващият проект на ВМРО, свързан с квартала, ще бъде изграждането на детска площадка в него.