Веселина Кацарова
Веселина Кацарова / Държавна опера - Стара Загора
В препълнената зала на Международния младежки център, оперната прима Веселина Кацарова близо час и половина отговаря на многобройните въпроси на присъстващите, а срещата води известният в града на липите журналист Росица Ранчева. В залата бе заместник-областният управител Красимир Червилов, началник отдел „култура“ в Община Стара Загора Диана Атанасова и др.
 
„Колкото повече минават годините, се усилва моята носталгия към България. А Стара Загора за мен е моят град, корените ми, ароматът на липите. И в Цюрих има липи, но те не ухаят като липите в моя роден град. Да, сигурно е красиво и неслучайно съвпадение, че отраснах на улица „Христина Морфова“. Прекрасно е да имаш щастливо детство. И сега виждам това,което искам да видя, чувам това, което искам да чуя.
 

Веселина Кацарова
Държавна опера - Стара Загора


Гласът е най-трудният музикален инструмент. Гласът е свързан с душата. Той е такъв, каквито сме ние като характер. За успеха на един певец освен да има глас, са нужни: интелигентност, познание и силен характер.
 
Музиката е чувство, искреност, начин на изразяване, да кажеш нещо с нея на хората, но тя е и една голяма интимност. Тя е да прегърнеш някого, тя е Добро, израз е на Доброто, тя е терапия, честност, откровеност...“
 

Веселина Кацарова
Държавна опера - Стара Загора


Само за своите първи 2 години от кариерата си, в Цюрих, Веселина Кацарова има участие в 140 спектакъла, без концертите. Вече има над 50 роли в репертоара си и 40 компактдиска със записи. И въпреки световната слава, Веселина Кацарова е земна, близка, човечна, топла.
 
На срещата с участниците във Втория си майсторски клас в Стара Загора покани присъстващите на Гала-концерта им на 4 септември. Концертът ще е с вход свободен за всички, които искат да се насладят на прекрасните гласове на младите участници.
 

Веселина Кацарова
Държавна опера - Стара Загора


След това Веселина Кацарова лети за Рим, където на 6 септември в Дом  „Борис Христов“ ще се състои съвместна пресконференция на ръководствата на оперните театри в Каляри /Италия/ и Държавна опера-Стара Загора по повод на съвместния проект – операта „Атила“ от Джузепе Верди. В началото на седмицата над 190 костюма, реквизит и декори, изработени в ателиетата на Старозагорската опера заминаха за Каляри.
 
Премиерата на „Атила“ на сцената на Театро Лирико в Каляри ще бъде на 27 септември. А в Стара Загора „Атила“ ще бъде представена на  стадион „Берое“ на 4 юли 2020 година под диригентството на световно признатия  Маестро Донато Ренцети.