/ община Стара Загора
За пътя към успеха в ИТ технологиите споделиха пред ученици от старозагорските училища и  преподаватели по предметите с технологична насоченост, ИТ специалисти.

Първата по рода си среща „ИТ и ТИ“ се проведе в  Културен център „Стара Загора“. В 13.00 часа стартираха лекциите за ученици от 7. клас, а от 15.30 часа - за ученици 8-12. клас.

Проявата се организира от Сдружение „Устойчиво училище“ и Община Стара Загора, и е насочена към всички ученици от 7-12 клас, които имат интерес да продължат образованието си в ИТ специалности/профил или вече се обучават в такива.

Според Боряна Пейчева, маркетинг специалист в ИТ компания и председател на Сдружение „Устойчиво училище“, идеята е да се развива ИТ образованието в Стара Заора, както и да се създаде ИТ общество в Града на липите. По думите и след 10 години 85% от професиите ще са нови и основната част ще изискват ИТ умения.

Своите съвети споделиха Тенко Николов, собственик  на фирма „SiteGround“, една от най-големите хостинг компании в света, Стефан Цанев- управител на „MentorMat“, Ивайло Братоев от ST6, Велизар Димитров, чиято фирма e Dynamix е една от най-големите в Стара Загора.