В полунощ спира продажбата на алкохол
В полунощ спира продажбата на алкохол / netinfo

В полунощ на 6 юни за 24 часа спира продажбата и сервирането на алкохол и бира в заведенията на Община Стара Загора. Мярката е наложена със заповед на кмета проф. Светлин Танчев във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент на 7 юни.

През цялата предизборната кампания и до приключването на изборите, на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи.

Полицейската охрана на изборните места ще се поеме най-късно в 18.00 часа на 6 юни, след запечатване на помещенията. До 06.00 часа в неделя запечатаните избирателни секции няма да бъдат допускани никакви лица, по никакъв повод.

На 7 юни полицията ще осъществява само външна охрана  на изборните помещения.  Служителите на МВР могат да влизат в изборните помещения само при необходимост.

От пресцентъра на ОД на МВР Стара Загора напомнят, че законът забранява в изборните помещения да бъдат допускани въоръжени лица и хора във видимо нетрезво състояние. Забранено е паркирането на автомобили в непосредствена близост до избирателната секция.