изложба
изложба / Музей на фотографията
Музеят на фотографията в Казанлък кани на изложба на Деяна Стаматова (1941-2001). Тя е родена в Бургас, с природен талант за фотография, създава актова фотография.

Деяна Стаматова започва творческата си кариера като кореспондент на Централфото от Бургаски окръг, след което идва съблазнително предложение за работа в София в първият цветен вестник у нас „Жар”. В последствие попада в екипа на още няколко редакции, сред които „1000 дни“, „Експрес“, „168 часа“, „Труд“, „Стандарт“, „Български писател“ и други. Извън фотожурналистиката, Деяна работи над собствени художествени проекти и е известна най-вече със своя алтернативен прочит на голото тяло.

За периода 1970 – 2003 г. следват 21 самостоятелни изложби, както в страната така и в чужбина, последните три от които посмъртно. Отличена е с над 30 награди от наши и международни фотосалони.

Изложбата под наслов „Фотографията на Деяна Стаматова“ ще бъде отворена за посещение от 2 юли, откриването ще е от 18:00 ч. в двора на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.