Уникален концерт с вечните хитове на АББА
Уникален концерт с вечните хитове на АББА / организатори

Концерт "АББА мания" очаква феновете на групата на 4 октомври от 19 часа в залата на Държавна опера-Стара Загора. Предстоящото музикално събитие е в навечерието на Празника на Стара Загора - 5 октомври. За сцената на операта ще се изявяват рок група и симфоничен оркестър . Концертът ще зарадва меломаните с вечните хитове на легендарната шведска група и е абсолютна премиера за България.

На диригентския пулт застава Свилен Симеонов. Аранжиментите и адаптацията за симфоничен оркестър са на талантливото маестро. Характерно за концертите, които са под неговата диригентска палка, е, че публиката става част от сценария,припомниха хора от музикалната гилдия. Концертмайстор е Паулина Захариева. Освен симфоничният оркестър на Държавна опера - Стара Загора, в концерта се включва и формация "София"с Бойчо Дечев - бас китара, Ясен Василев - електрическа китара, Калин Жечев - клавишни, Иван Андреев - ударни, Димитър Бакърджиев - саксофон и солистките Адриана Бенова и Станислава Димитрова - Съни.

АББА превзе света през 70-те и началото на 80-те години на миналия век с хитове като Waterloo и Dancing Queen. АББА са продали над 380 млн. албуми по целия свят, откакто пробиха на световната сцена през 1974 г. на конкурса „Евровизия". Неповторимата музика на АББА винаги ни връща в романтиката на онези отдавна отминали, но незабравими години. Затова удоволствието АББА се предусеща още с афиша, още повече културното изкушение да се чуят музикалните им шедьоври в изпълнение на симфоничен оркестър. Концертът с вечните хитове на АББА ще се превърне в истинско културно събитие за Стара Загора.