детска градина
детска градина / netinfo
Детска градина "Светлина" си има и билкова градина
Билкова градина има Детска градина „Светлина“. В 6 големи сандъчета децатата от подготвителна група „Усмивки“ сами засадиха бял равнец, мащерка, риган, босилек, лавандула, специално донесени от преподавателите им в градината от Велинград. Градината е в продължение на дейностите по по проект „Да се храним разумно“ по Национално движение„Син флаг“ и ЕС. Още отсега децата от „Усмивки“ знаят, че коледното им парти ще бъде „На билков чай с канелени сладки“, а билките ще са произведени от тях самите. На 13 октомври във всяка група в детската градина ще се учреди „Баболандия“ - Комитет на бабите, които да са в помощ на деца и преподавателите в обучението и в забавленията. На 16 октомври пък е предвидена и първата проява на Баболандия – съвместно баби и деца ще изработват бонбони от сушени ядки и плодове.

Детският отдел на библиотека "Родина" с нова визия

На работна среща на всички участници от страната на 1 и 2 октомври в Бургас по проект „Да се храним разумно“, приносът на Детска градина „Светлина“ е особено високо отличен – огромен интерес е предизвикала Голямата готварска книга със здравословни рецепти на родители и произведените в градината плодове и зеленчуци.

Проект „Да се храним разумно“, който е част от Екоучилища и Национално движение „Син флаг“, финансиран от Европейския съюз програма за EYD 2015 - 2020г." /DCI-NSAED/2014/53/ „Eat responsibly! An action-oriented global learning program for EYD 2015 and beyond“/. Проектът обхваща пряко над 550 учебни заведения от 9 държави – Хърватия, Чехия, Латвия, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения. ДГ 10 „Светлина“  e една от само двете детски градини в Южна България, включени в проекта.