1 401 старозагорски първокласници ще прекрачат за първи път прага на училището през новата учебна година.

Те ще се обучават в 63 паралелки в 29 училища като традиционно най-много са новоприетите в Основно училище „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“, Второ основно училище „П. Р. Славейков“, Шесто основно училище „Свети Никола“ и Средно училище „Иван Вазов“.

За най-малките ученици ще бъде организирано тържествено посрещане, вече се подготвят класните стаи за първолаците. Приготвени са учебници и тетрадки, работните места са украсени в различни цветове.

МОН ще следи с информационна система колко са с COVID-19 в училищата

И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата. Те ще получат специално изработен музикален диск „Подадена ръка“ с подбрани и тематични песни от фолклориста Крум Георгиев.

На всеки диск има и послание от Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора: „ Скъпи първокласници, днес вие за пръв път прекрачвате прага на училището.

Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по светлия път на мъдростта и знанието. Те винаги ще бъдат до вас и ще ви подкрепят. Убеден съм, че всеки ден вие ще преоткривате света около себе си. С помощта на знанията и уменията си вие ще станете още по-добри и умни.

Вярвайте в себе си и смело вървете по пътя на знанието!

На добър час и успех!“,  пожелава Живко Тодоров.

През новата учебна година в обновени сгради ще влязат възпитаниците на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи “Проф. Минко Балкански“ и Професионална гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“.

Учебната 2021/2022 ще започне присъствено за всички училища, при спазване на противоепидемичните мерки и на насоките за работа, дадени от Министерството на образованието и науката.
 
община Стара Загора