Царица Августиада
Царица Августиада / ТПП
Организаторите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада отправят покана към момичетата и младите жени от община Стара Загора на възраст над 17 години да се включат в предварителния кастинг и да станат част от конкурса за избор на Царица на Августиада 2020.

Кандидатките за участие в конкурса могат да се записват от 3 август до 4 септември в Туристическия информационен център към Община Стара Загора, на адрес: бул. „Руски“ 27, от понеделник до петък - от 09:30 ч. до 17:30 ч. и в събота и неделя - от 10:30 ч. до 17:00 ч., а също и на имейл d.petrova@starazagora.bg.

Необходимо е да представят кратка информация за себе си и 3 броя подбрани лично от всяка участничка снимки. Две от снимките трябва да представят кандидатката в цял ръст, една снимка да е портретна – в близък план на лицето.

Кастингът, на който ще се подберат претендентките, ще се проведе на 5 септември от 12:00 ч., във фоайето на Държавна опера – Стара Загора, а конкурсът – на 25 септември от 19:00 ч. на открита сцена на Античната улица на римския град Августа Траяна.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора, за девети пореден път организират Фестивал на виното и културното наследство Августиада, който ще се проведе на открито, на Античната улица в Стара Загора от 25 до 27 септември 2020 г. Фестивалът е включен в програмата на Празника на града - 5 октомври.