ТрУ - с нова модерна инфраструктура
ТрУ - с нова модерна инфраструктура / DarikNews.bg

Приключва проектът „Подобряване на образователната инфраструктура в Тракийски университет Стара Загора чрез комплекс от мерки". Проектът е по Оперативна програма „Регионално развитие", а стойността му е над 4 милиона лева.

В рамките на проекта е подменена дограмата на учебните корпуси и е направена топлоизолация на фасадите и подовете. Инсталиран е асансьор и е направена тоалетна за хора с увреждания.

По проекта е модернизирана университетската библиотека - изграден е централен сървър, инсталиран е специализиран Storage сървър, инсталирани са технически средства и софтуер за дигитализация, както и енергоспестяващи работни места.

В рамките на проекта е оборудвано и работно място за незрящи и хора със силно увредено зрение, което е разположено в Педагогическия факултет.

Чрез реализирането на този проект, Тракийският университет се нарежда на едно от първите места сред висшите училища с енергийно ефективна, адекватна, удобна и модерна информационна инфраструктура, предлагаща нови и съвременни условия на обучение.

След направените подобрения ще се спестяват 40% от средствата за отопление. В момента разходът за електроенергия на година е в размер на 780 хиляди лева.