/ Тракийски университет
Ректорите на ТрУ и УНСС доц. д-р Добри Ярков и проф. д-р Димитър Димитров подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между двете висши училища.

Те ще организират ефективно използване на ресурсите, механизмите, процедурите и потенциала на двете институции в областта на образованието, квалификацията и научно-изследователската дейност.

Споразумението включва още поддържане и повишаване качеството на учебната и научно – изследователската дейност на двете висши училища чрез разпространяване на образователна информация, проучване и прилагане на опит и добри практики в осигуряването на качество на висшето образование, за създаване и утвърждаване на общо пространство на висше образование, като уважаваме цялото разнообразие в образователните системи и в подходите към осигуряването на качество.

Над 200 участваха във виртуалния ден на отворените врати в ТрУ

Тракийският университет и Университетът за национално и световно стопанство ще осъществяват сътрудничество и съвместна дейност в следните основни направления: развитие на нормативната база и институционалното изграждане в областта на образованието, квалификацията и научно-изследователската дейност; разработване на съвместни програми за обучение на образователно-квалификационни степени „бакалавър“ и „магистър“ и образователната и научна степен „доктор“; сътрудничество в областта на научните изследвания и технологиите,  провеждането на теоретични и практически форми на подготовка; развитие на системата за управление на учебната и научноизследователската дейност.

Двете висши училища съвместно ще разработват и водят лекции, семинари, практически занятия, както и специализирани курсове по различни програми, ще заимстват методическа и практическа помощ при разработване и внедряване на нови форми на обучение (дистанционна, електронна и др.) и проверка на знания и умения.

Двата университета ще създадат подходящи условия за мобилност при обмяна на студенти и преподаватели, както и за консултации в съответните области на компетентност, включително и сътрудничество при формиране на общ научно-координационен съвет.

Ще бъде разработен и внедрен партньорски статут, не само на институционално равнище, но и на равнището на преподаватели и студенти.

ТрУ и УНСС ще отворят един за друг вратите си за съвместна организация на научно-приложни симпозиуми, конференции, семинари, кръгли маси и др.; за създаване на смесени научноизследователски колективи за изпълнение на проекти за научни изследвания, разработки, технологични демонстрации и изпитвания, като за изготвяне на общи експертизи, рецензии, становища и др.
 
Тракийски университет