/ Община Стара Загора
Старозагорските музеи, галерии и библиотеки ще посрещнат своите посетители в поредното издание на „Нощ на изкуствата“.
 
Събитията са съобразени с въведените противоепидемични мерки,с контролиран достъп и се организират на 24 септември от 18 до 21:30 часа.
 
Ето и интересни детайли от програмата:

Регионален исторически музей - Стара Загора ще работи с намалена входна такса: редовен билет - 1.00 лв.; ученици, студенти, пенсионери – 0.50 ст. Посетителският поток ще бъде контролиран, като се допускат до 45 души в сградата.
 
Може да се разгледа постоянната експозиция, гостуващата изложба „Варна – царицата на Черно море” и най-новата изложба на РИМ-Стара Загора „Археология по време на пандемия, 2020 – 2021 г.“
 
Желаещите да си направят атрактивна снимка за спомен, могат да използват специалните кътове за снимки – „Тракийски воин”, „Антична мода” и „Средновековен воин”. Екскурзоводските беседи ще бъдат безплатни и ще се предлагат на групи до 15 души.

Стара Загора е финалист за престижни туристически награди 

Художествената галерия в Стара Загора също ще посреща любители на изобразителното изкуство от 18.00 ч. , като потокът от посетители ща бъде регулиран съобразно капацитета на залите и противоепидемичните мерки. Изложбите, които могат да бъдат разгледани са: „Мотиви от града“ – живописни творби от фонда на галерията; „Непознатият Иван Попчев“ -  колекция акварели и „Съвременна българска графика;
 
В изложбена зала „Лубор Байер“ може да бъде разгледана съвместна изложба скулптура и живопис на Петър  Петров и Николай Коев.
 
Интригуваща изложба със заглавие „Земята няма реплика“ са подготвили студентите от специалност „Педагогика на Изобразителното изкуство и графичен дизайн“ при Тракийския университет. Инсталации и дигитални изкуства могат да бъдат разгледани при контролиран достъп в Нощта на изкуствата в Културен център „Стара Загора“ от 18.00 ч.
 
В къща музей „Гео Милев“ съвместно със Зелени Балкани ще бъдат отбелязани 25 години Нощ на прилепите в Европа.
 
За любителите на музиката са предвидени два концерта със свободен вход до попълване капацитета на залите.

Възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“ ще се представят с нов репертоар от 18.00
 ч. в Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“.
 
В Драматичен театър „Гео Милев“ от 21.30 ч.  Желязка Белчилова/вокал/ и Александър Леков/китара/ ще подарят на публиката акустичен концерт - поп, соул, боса-нова, джаз стандарти.
 
 
община Стара Загора