/ община Стара Загора
„Живот сподели – куче осинови“ е мотото на благотворително събитие в Стара Загора за намиране на нов дом за кучета от Общинския приют.
 
То ще се проведе от 18:00 часа пред сградата на Община Стара Загора и е организирано то участниците в лятната доброволческа програма на ММЦ.
 
Според доброволците, целта е окуражаването за осиновяване на кучета от Общинския приют за безстопанствени животни, защото не всеки дом се нуждае от куче, но всяко куче се нуждае от дом.
 
Ако имате осиновено куче – от приюта или от улицата сте свободни да го доведете, нека покажем на хората, че и тези сладури заслужават любов и грижи! Ако може, Ви молим да ни изпратите снимки с Вашия осиновен приятел, за ги да включим в събитието, призовават организаторите.

Нова кампания: Осинови бездомно куче (СНИМКИ) 

Участниците ще получат информация за грижите, които се полагат за кучетата от представители на Кучилище, а хора, осиновили животни, ще споделят практически опит.
 
Програмата включва още срещи с осиновители, демонстрации с кучета, както и музикални изпълнения от вокална студия „Усмивки“.
 
На 31 юли (събота) от 10.00 до 12.00 часа ще се проведе Ден на отворените врати в Общински приют за безстопанствени животни – Стара Загора, в който всеки може да разгледа кучетата, настанени там и да осинови домашен любимец.
 
Общинският приют за безстопанствени животни -Стара Загора е създаден през месец май 2004г. в кв. "Зора" . От месец февруари 2020 г приютът се намира село Могила.

След реконструкция на бившия животински пазар в селото, приютът вече има нова визия и по-голям капацитет. Капацитетът му е 120 кучета, като обслужва Стара Загора град и 51 села в общината.

 
община Стара Загора