протест на медсестри
протест на медсестри / Dariknews.bg
Около 20 специалисти по здравни грижи от Стара Загора ще присъстват на националния протест на колегите си, който ще се проведе от 14 до 19 часа пред Министерски съвет в София.

Те отново ще настояват за промяна в зле функциониращата здравна система, за достойно заплащане и ще се обявят срещу търговията със здраве.

След серия протести на медицинските сестри бе решено да се отпуснат  50 милиона лева за повишаване на заплатите им.  Начална заплата от 950 лева ще получават и останалите професионалисти по здравни грижи - лаборанти, рехабилитатори, фелдшери.

Специалисти по здравни грижи от Казанлък, Сливен, Крумовград, Златоград, Кърджали и София, медицински специалисти от детски градини, училища и от частни болници, участваха в последния протест в Стара Загора в края на месец април. Един от основните организатори на националното недоволство Мая Илиева тогава призова: “Очаквам ви на 15-ти май от 14:00 часа пред Министерския съвет! Нека жълтите павета да побелеят и да покажем, че няма да спрем докато не се промени системата!“