Заболеваемостта в Старозагорско на 14-дневна база е 493.9 на 100 000, но се очаква още утре да премине 500. Старозагорска област вече реално е в тъмночервената зона.
 

УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ в момента разполага със 155 легла за болни от коронавирус, от тях заети са 123. Заради очакваното покачване на броя на хоспитализираните утре в лечебното заведение ще бъдат разкрити още 23 легла.
 
В казанлъшката болница към момента броят на леглата за болни от коронавирус е 54.

Във Видин въвеждат по-строги мерки срещу COVID-19

Данните станаха ясни на заседание на Областния медицински съвет. Решено беше  във всички болнични заведения на територията на областта леглата в специализираните отделения да се увеличат- 20%  от общия брой легла в една болница да са отделени за такива болни.
 
От 34 000 ученици в областта, 515 са регистрирани официално като заболели с коронавирус. Те са от 22 различни паралелки и в момента се обучават електронно.
 
На заседанието на Областния медицински съвет бе решено лекари-експерти да изготвят на областно ниво протокол с препоръки за унифициране на лечението на пациенти с коронавирус в доболничната помощ. Подобен протокол с алгоритми за лечение на по-ниско ниво, макар и само препоръчителен, ще разтовари в някаква степен болниците, в които пациентите пристигат в тежък стадий от заболяването им и лечението им е значително по-трудно, а понякога и невъзможно.

Продължаващото ниско ниво на ваксинация в национален мащаб също бе сред темите, разисквани на съвещанието. От РЗИ увериха, че ваксини в областта има достатъчно, съхраняването им съгласно изискванията е осигурено и всеки, който желае, може да се ваксинира безпроблемно.
 
Директорите на държавните, общинските и частните болници бяха категорични, че хоспитализираните при тях пациенти с коронавирус и с поставена ваксина са под 3 процента. 
 
Областна администрация Стара Загора