/ netinfo
„Чувствам се смутен в компанията на такава велика личност, чувствам се като ученик. Стефан Данаилов е човек и приятел на Стара Загора. Благодарим му, че е при нас, искам да го поздравя за всичко, което направи за България и за Стара Загора“.

Това каза кметът Живко Тодоров при представянето на книгата за живота на големия актьор Стефан Данаилов в Стара Загора. Той припомни заслугата на Данаилов за възстановяване сградата на Операта и допълни: „Мислих си, как може един толкова велик човек да бъде толкова земен. Това просто е Стефан Данаилов“.

Стефан Данаилов
netinfo


„Много харесвам Стара Загора. Реших тук да покажа спектакъла, с който моите студенти ме изненадаха на 75-та ми годишнина. Играл съм на сцената на Операта, преди да изгори. Затова много ме заболя, когато стана белята. Няма нищо по-страшно от това да се запали сцена“, сподели Стефан Данаилов. Затова като министър направил всичко възможно да се дадат 1.5 млн. лв. за възстановяването й.

„Аз съм много щастлив, че съм тук, моят живот беше повече весел, отколкото тъжен“, сподели обичаният актьор пред многобройната старозагорска публика, която изпълни салона на операта.

Стефан Данаилов
netinfo


Учениците на великия актьор  представиха части от книгата с разкази за живота му от първото участие във филма „Следите остават“ до последните години от неповторимия му живот.

Стефан Данаилов
netinfo


На сцената излезе и старозагорският депутат Драгомир Стойнев, който заяви, че Стефан Данаилов е неговият мастер в политиката.

С нестихващи аплодисменти препълнената зала благодари на Стефан Данаилов за невероятната вечер, в която бе представен „Романът на моя живот“ .