игри Торино
игри Торино / община Стара Загора
 
Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова спечели сребърен медал в дисциплината 2000 м стийпълчейз на IV-те Европейски мастърс игри, които се провеждат  от 26  юли до 4 август в италианския град Торино. Шампион в дисциплината е представителката на Русия Олга Савойская.

„Щастлива и доволна съм от представянето си. За мен това беше едно дълго и трудно завръщане на пистата. След последното ми участие на Световните мастърс игри в Оуклънд, Нова Зеландия през 2017 г., 6 месеца лекувах контузия в „ахилеса”, възстановяването беше тежко и бавно.  Докато преди шест години на Световните мастърс игри на същия стадион „Примо Небиоло” спечелих пълен комплект медали, сега целта ми беше да съм здрава и да мога отново да се състезавам.

До края на игрите очаквам с останалите старозагорски спортисти да спечелим още медали. Николай Трънков ще стартира на 800 м, а представителите ни в бадминтона са Христо Михалев, Митко Чавдаров и Нася Иванова”, коментира Чахова.

В Европейските мастърс игри в Торино участват над  10 000 спортисти от 60 държави, в 32 вида спорт и 3 параолимпийски.  На тях се представят и състезатели от Индия, Южна Африка, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Япония, Аржентина, Китай, Бразилия, Сингапур, Мексико, Канада, САЩ, Малайзия и Монголия. Най-възрастният е чехът Вацлав Хейда - на 93 г., участник в лекоатлетическите дисциплини.

Европейските ни шампиони на бадминтон - двойки Пламен Михалев и Тихомир Киров пропускат игрите заради предстоящото след седмица Световно първенство за ветерани в Полша.