/ iStock/Getty images
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и правонарушения на обществения ред е проведена на 21 март в селата Тъжа и Манолово. Това съобщават от полицията.

Извършени са проверки на 43 адреса, 123 лица и 46 моторни превозни средства, задържани са 13 лица, посочват от Дирекцията. На един от адресите са установени тютюневи акцизни стоки без бандерол. 

Масов бой в Казанлък: 30 души се биха с брадви на паркинг (СНИМКИ/ВИДЕО)

Операцията е осъществена от служители на полицейския участък в Павел баня, съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление – Кърджали и Държавно ловно стопанство „Мазалат“. 

От ОДМВР – Стара Загора посочват още, че продължава засиленото полицейско присъствие на територията, обслужвана от Районно управление – Казанлък.

След масовия бой в Казанлък: Жандармерия пази враждуващите фамилии от нов конфликт

Взети са допълнителни мерки за сигурност след масовия побой в центъра на Казанлък, който стана на 20 март, след който един загина, а четирима са с опасност за живота. Той възникна в следствие на дългогодишна вражда между две фамилии от селата Тъжа и Манолово

След изявление на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, от МВР инициираха работна среща с кметове на населени места в региона, на която да бъдат обсъдени конкретни мерки с цел опазване на обществения ред и предотвратяване на подобни инциденти. 
Ралица Стефанова, БТА