/ Снимка: Дарик, архив
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 32-годишен мъж от Раднево за непристойни действия, осуетяване на проверка от полицейски служители и нанасяне на леки телесни повреди
 
На 3 декември, обвиняемият пътувал по автомагистрала „Тракия“ от София в посока изток. На територията, обслужвана от ОД на МВР-Пловдив той бил спрян за проверка за употреба на алкохол, но след приключването й мъжът се качил на камиона и избягал. В землището на старозагорското село Богомилово униформените се опитали отново да спрат водача, но той оказал съпротива и отново избягал.

Неправоспособен и почерпен младеж заби кола в крайпътен скат

След блокада на околовръстния път в посока Казанлък товарната кола била спряна. Водачът обаче не се подчинил, потеглил рязко в обратна посока, удряйки една от полицейските коли. На около 200 м от мястото спрял,  изскочил от камиона и побягнал през канавката. Минути по-късно той бил задържан от преследващите го полицаи.
 
Мъртвопиян шофьор предизвикал верижната катастрофа на "Тракия"

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Срещу него са образувани четири досъдебни производства.
 
Шофьорът е задържан за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.