Бебе се роди в хеликоптер в Германия
Бебе се роди в хеликоптер в Германия / iStock/Getty Images
Ще бъдат закупени консумативи и пелени за 1000 лева
Пелени за еднократна употреба и консумативи за новородени, с цел подпомагане на семейства и деца от уязвимите групи, ще бъдат закупени от Сдружение „Бъдеще за децата“.
 
Сдружението получи одобрение за финансиране от Спешен фонд за „Бедстващи деца, семейства и специалисти“ на Национална мрежа за децата, финансово подкрепен от Фондация „Кахане“, в размер на 1000 лева, с които ще бъдат закупени консумативите за бебетата.
 
Специалистите ще обособят пакети за новородени и деца (зависимост от потребностите на потребителите), и до 30-ти април, ще ги предоставят на семейства, с които работят (и попадат в графата крайно нуждаещи се.
 
Спешен фонд за „Бедстващи деца, семейства и специалисти“ на Национална мрежа за децата, финансово подкрепен от Фондация „Кахане“ осигурява финансиране на дейности на организации в следните направления: подпомагане на служители и доброволци на организации членове, пострадали от Ковид-19, чрез осигуряване на основни нужди обособени в направлението; и - подпомагане на бедстващи деца и семейства, с които организацията член на НМД работи, чрез осигуряване на основни нужди във връзка с Ковид-19.