горещ телефон
горещ телефон
Санкционираха лица, които събират пари от минувачи за подпомагане на майки. Сигнал за хората, които се представят за ангажирани с подобна кауза, е получен на горещия телефон на общината.

От 18 до 25 март на него са отчетени малко над 200 сигнала.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след информация за разпръснат бетон от бетоновоз по пътя за Старозагорски минерални бани. Същата административна санкция е наложена на фирма, почистваща еко тоалетни, за замърсяване на улица в кв. „Казански“ с отпадъчни води, както и на фирма заради поставяне на кафе автомат в тунел на блок №61, на ул. „Св. Отец Паисий“.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на парк „Митрополит Методий Кусев“ и по ул. „П. Парчевич“. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Гражданин е информирал за липсващи елементи от ограда на детска площадка „Берое“.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати, обезопасени са шахти, както и част от оградната преграда на канала, преминаващ през града до ул. „Братя Жекови“. Премахнати са изсъхнали клони на дървета. Сигнали са подадени още за замърсяване около контейнери за смет, както и за запален кош за разделно събиране на отпадъци.

Съставен е констативен протокол на собственици на имот, след оплакване от гражданин, за струпване на голямо количество ненужни вещи над шивашко ателие по ул. „Хаджи Димитър Асенов“.