ДБ
ДБ / netinfo
На предстоящите европейски избори Демократична България ще се яви с единна листа като представител на демократичното общество у нас. Дотогава от формацията смятат, че ще увеличат подкрепата си, което ще им даде основание да поискат смяна на политическото статукво в страната. Към момента социологията показвала тенденция на растеж.

Целта ни на следващите избори е българските граждани да имат политически инструмент за промяна и ясна алтернатива, обясни съпредседателят на обединението Христо Иванов. По думите му, евроизборите ще бъдат референдум дали България желае да се внедри в ядрото на ЕС или да остане в периферията му. ДБ е инструментът на гражданите да променят курса на страната към засилено развитие и интегриране в ЕС, посочи Иванов.

„Повече пари в хората и в бизнеса, по-малко  пари във властта“ е мотото на финансовата програма на ДБ, която тази вечер ще бъде представена пред старозагорския бизнес. На срещата ще бъде дискутирана и темата за образованието и подготовката на квалифицирани кадри за бизнеса.

Според Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ „днес държавата ни представлява Борисов и онези тесни кръгове-обръчите от фирми, които се захранват с общите ни пари. Моделът Борисов обезличи изцяло институциите и успя да създаде такава конфигурация на властта, че той еднолично се разпорежда с финансите на страната“.

Хората от ГЕРБ и БСП, които искат да строят Белене, смята да зачеркнат половината от енергетиката. Най-потърпевш ще бъде Старозагорският регион, е мнението на Мартин Димитров. По думите му „те смятат да закрият над 20 хиляди работни места, за да открият 1000“. Освен по темата енергетика, от ДБ ще разработят и представят програмни документи за образование, финанси, отбрана и др.