Приключват с концерт проект на Първо основно училище
Приключват с концерт проект на Първо основно училище / DarikNews.bg, архив
До приключването на ремонта новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи ще се помещава в сградата на СУ "Иван Вазов"
В края на март Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие да бъде открита Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи.

Тя ще се помещава в сградата на бившето Първо основно училище, но заради предстоящия ремонт там, приемът на документи ще става в СУ „Иван Вазов“. Това е и причината в заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев от 21 май, с която се дава съгласие за откриването на новата гимназия, да бъде посочен адрес със седалище на ул. „Ген. Гурко“ 102.

Намеренията на администрацията са от новата учебна година гимназията да отвори врати, но ако дейностите по ремонта се забавят, новоприетите ученици ще учат в „Иван Вазов“, уточни ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. По думите й, това няма да създаде неудобство за двете учебни заведения, тъй като новата гимназия ще стартира с прием на 2 или 3 паралелки. За тях ще бъдат обособени стаи и отделен вход към тях.

Предстои да започне процедура по избор на изпълнител за ремонта в сградата на бившето Първо основно училище.

На 26 юли 2018 година 41 общински съветници подкрепиха предложението на администрацията Първо Основно училище „Георги Бакалов” да се пребазира в сградата на СУ „Христо Ботев”, като запази статута  и педагогическия си персонал. Един заседател гласува против, а шестима се въздържаха.

750 е прогнозният брой ученици, които ще се обучават в бъдещата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи. Те ще бъдат разпределени в 30 паралелки/ по 2 паралелки +3 специалности/ във всеки клас от VIII до XII.

Основните видове професионална подготовка ще са за Програмист, Приложен програмист, Системен програмист.

Ще бъдат разкрити 50 щатни бройки за педагози и 15 за непедагогически персонал.

В скоро време ще стане ясно и кой ще бъде директорът на гимназията.