/ iStock/Getty Images
Задържани са трима души
Разбиха схема за измами с онлайн обяви в страната, съобщиха от МВР.

Действията са реализирани на 16 ноември от служители на ГДНП и областните дирекции в Стара Загора и Русе, съобщиха от МВР. Операцията е предприета след разследване на получен сигнал за извършена измама.

Задържаха пекари за измами за над половин милион лева във Варна

На територията на Русе са задържани трима мъже - 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, и 24–годишен от село Камен, Великотърновско.

Задържането им е осъществено непосредствено след изтегляне на инкриминираната сума. При последвалите действия по разследването у тях са намерени и иззети веществени доказателства от значение към разследването.

Установена е схемата, по която задържаните са действали - чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за авансово плащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка.

По случая се води разследване. Работата по него продължава под надзора на прокуратурата. Полицията отново напомня: авансови плащания или предварително заплащане на транспорт не се правят, ако за това няма подписан договор.