Провеждат учение на Единната спасителна система
Провеждат учение на Единната спасителна система / Dariknews.bg, архив

На 25.06.2014 год. от 10.50 ч. в Стара Загора ще се проведе учение на тема: "Дейност на органите за управление и частите на Единната спасителна система при възникване на инцидент в терминал за съхранение на пропан-бутан".

Практическите действия на частите на Единната спасителна система включват:

Първа част: Практическо изпълнение на задачите от екипите на ЕСС за провеждане на аварийно-спасителни работи на територията на терминала за съхранение на пропан бутан на "Еко - България", от 10:50 до11:20 ч. на 25.06.2014 г.

Втора част: Провеждане на тренировка с аварийните екипи и органите за управление на аварийно-спасителните дейности и ръководството на евакуационните мероприятия от пункт за координация в района на товарна гара, от 11:20 до11:50 ч. на 25.06.2014 г.

Трета част: Провеждане на тренировка с аварийните екипи и органите за управление на аварийно-спасителните дейности и ръководство на евакуационните мероприятия от Пункт за управление в района на Централна гара, от 11:50 до12:30 ч. на 25.06.2014 г.

Ръководители на учението са кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и неговият заместник Йордан Николов.

В учението ще участват Екипи на съставни части на Единната спасителна система от РС ПБЗН, Формирование от Втора механизирана бригада, Центърът за спешна медицинска помощ, екип на звено "Инспекторат", авариен екип на „Еко - България" АД, дежурни екипи на МВР, група "Спасителни дейности" от ОУ ПБЗН, Оперативен център на ОУ ПБЗН, екипи от структурите за ръководство на ЖП-движението.