Прокурорът би трябвало да напусне
Прокурорът би трябвало да напусне / netinfo

Прокурорът Митко Игнатов, който ще бъде съден за управление на автомобил след употреба на алкохол трябва сам да реши дали да остане на тази длъжност. Заради честта на професията аз лично го посъветвах да напусне. Така коментира инцидента с Митко Игнатов Пловдивския апелативен прокурор Росен Димов.

Както вече е известно, на 18 ноември прокурорът бе приет в старозагорската болница след нанесен му побой. Побоят стана след катастрофа между две старозагорски села на два леки автомобила, единият от които шофиран от прокурор Игнатов.

Установено бе, че Игнатов е шофирал след употреба на алкохол. След инцидента, според първоначалната информация, двама мъже от другия автомобил, с който е станало произшествието са нанесли побой на прокурора.

Срещу Игнатов има образувано наказателно производство, което ще се гледа в София, както и производство срещу хората, които са му нанесли побой, обобщи Димов.

Пловдивският апелативен прокурор Росен Димов присъства в Стара Загора на работна среща на тема "Предизвикателства пред съдебната система. Взаимодействие между съдебна власт и изпълнителна."

Срещата бе инициирана от областният управител Мария Нейкова, в качеството и на председател на Регионален съвет за развитие на Южен централен район за планиране.