гаражи
гаражи / ГЕРБ Казанлък
Проект на програма за премахване на металните гаражи от всички зони на Казанлък с хоризонт до края на мандата и в срок до месец септември тази години да бъде внесена за разглеждане от Общински съвет.

Предложението е на общинските съветници от ГЕРБ, направено по време на обсъждания Общ устройствен план на заседанието на местния парламент. Мотивите на ГЕРБ са, че така ще се разкрият повече паркоместа и ще се облагородят цели междублокови пространства. Предложението идва след срещи с граждани по време на предизборната кампания през октомври миналата година и част от целите, заложени в Програмата за управление на кмета.

Визията на ГЕРБ съветниците е средствата да бъдат предвидени в бюджета на Община Казанлък за съответната година. 

“Програмата предвижда поетапното премахване на ламаринените гаражи, като се използва опита от програмата за саниране по отношение на създаване на сдружения на етажната собственост. 

Създадените вече сдружения или новосъздадени такива да внасят в общинска администрация протокол, от който да става ясно, че минимум 98 % от всички членове на сдружението са съгласни ламаринените им гаражи да бъдат премахнати. Това ще гарантира по-бързото изграждане на новите паркоместа. Кандидатстването на сдруженията да бъде на принципа „Първи по ред, първи по право”, докато се достигнат предвидените за съответната година бюджетни средства. 

Всички сме наясно, че една такава промяна е наложителна и е в интерес на гражданите на град Казанлък, а и ще промени естетическия облик на града ни. През последните години броя на личните превозни средства се увеличи многократно, местата за паркиране в жилищните зони и междублокови пространства не достигат. Всички виждаме, че след извършване на мащабния ремонт на кв. „Изток”, пространството е различно и красиво, а за личните превозни средства на гражданите има достатъчно парко места”, заяви Илиана Жекова- общински съветник и ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ - Казанлък.