нови пластики
нови пластики / Община Казанлък
Допълнителни средства за 2 нови пластики в парк „Розариум“ в размер на 70 000лв. гласува днес на редовно заседание Общински съвет–Казанлък. Отпуснатата сума ще позволи на Община Казанлък да възложи изработката на отличените с конкурс 2 идейни проекта: „Пламък“, с автор Велин Дечков и „Вечно зелената клонка“ на Светослав Недев.
 

нови пластики
Община Казанлък


Община Казанлък обяви конкурса за идеен проект на съвременни пластики в градска среда – парк „Розариум“ в началото на месец април. Измежду 11 творби за съвременни визуални решения за публични пространства нарочна комисия класира най-добрите в началото на месец юли.
 
В Зала №6 на Община Казанлък бяха наградени авторите на излъчените с най-голям брой точки идейни проекти за пластики за вторите постаменти в емблематичния за Казанлък парк „Розариум“. Предстои красивата паркова среда да бъде обогатена с очарованието на новите 2 пластики за вторите постаменти и обявяване на конкурс за третата двойка постаменти.
 
Инициативата е част от политиката на Община Казанлък за утвърждаване на Града на розите като съвременен европейски град, познат не само с културно-историческото си наследство, но и с високите си съвременни изисквания към пластичното изкуство.