Предлагат частичен ремонт за Трето ОУ. Ръководството не е съгласно
Предлагат частичен ремонт за Трето ОУ. Ръководството не е съгласно / DarikNews.bg, архив

На вчеращното заседание на Постоянната комисия по образование и наука към Общински съвет Стара Загора беше направено предложение да бъде ремонтиран покривът и да се смени дограмата на централната част от III ОУ "Кольо Ганчев". Това съобщи за Дарик председателят на комисията Любка Иванова.

"Количествено-стойностната сметка показа, че са необходими 475 000 лева за цялостния ремонт на сградата. Поисках от г-н Митьо Славов да разграфи какво се включва в тази сума. В понеделник Комисия по образование и наука отново ще заседава и тогава ще бъде взето решение относно казуса с училището в кв. Кольо Ганчев. Това е институция със 140-годишна история и трябва да бъдат отделени средства за ремонта на сградата. Но на този етап няма как да се осигурят 475 хиляди лева както настояват от ръководството на учебното заведение", разясни Иванова.

От своя страна директорът на III ОУ Иван Колаксъзов заяви, че ще настояват за отпускане на цялата сума. В петък ръководството на училището ще се срещне с жителите на квартала, с бивши и настоящи ученици, за да решат как да насочат вниманието на общинските съветници към проблема. "Възможно е да излезем на мълчаливо шествие. Има идеи да минем символично през центъра на града с ковчег, с надпис III ОУ "Кольо Ганчев". Това ще стане ясно в петък", обясни Колаксъзов.