/ Министерство на отбраната
Пожарът е овладян, но все още има огнища
Пожарът в Новозагорско е овладян
102192
Пожарът в Новозагорско е овладян
  • Пожарът в Новозагорско е овладян
Овладяването на пожара между новозагорските села Сокол и Еленово се осъществява в сложна обстановка заради съпътстващия вятър. В гасенето се включиха служители на „Пожарна безопасност“ от Нова Загора, Сливен и Стара Загора, служители на РДГ и доброволци.

Военнослужещи продължават да помагат в гасенето на пожара в Новозагорско

От получените до момента данни, пожарът е засегнал територия от близо 2000 хил. дка, като 1500 дка от тях са сухи треви и храсти, а останалите иглолистна гора. Не бе допуснато да се създаде опасност за населението. Не се налага евакуация на живущите в близките населени места. При пожара няма пострадали хора.

Министерство на отбраната

"Двата големи пожара, които избухнаха в Новозагорско и на полигон „Ново село“, вече са овладени. Ситуацията е под контрол. Все още има огнища, извършват се необходимите действия, наблюдението ще продължи", съобщи областният управител на Сливенска област Чавдар Божурски.

Пожарът край Нова Загора е локализиран (ВИДЕО)

По настояване на Областният управител Чавдар Божурски, от Военно формирование 22 220-Сливен предоставиха верижна машина.

Министерство на отбраната

Кметът на Община Нова Загора Николай Грозев потърси съдействие и от ръководството на ТЕЦ "Марица-Изток" 2 - от чийто рудници бяха осигурени булдозери.

Министерство на отбраната

Прокарани са просеки за ограничаване на бедствието. Операцията на място ръководи директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Демирев. 

Военнослужещи от Сухопътните войски гасят горски пожар в Новозагорско (СНИМКИ)

Овладян е и пожарът, който избухна в района на стрелбището, на територията на военна база "Ново село". 

Чуйте повече в звуковия файл: