/ Христо Христов
Те осъмнаха с изрисувани свастики
„Като гражданин на Стара Загора, настоявам местната и държавната власт да се разграничат от вандалските прояви на Братската могила. Категорично и безкомпромисно в рамките на закона, да се противопоставят в бъдеще на подобни хулигански прояви, които взривяват обществения мир”.

Това написа депутатът Георги Гьоков от "БСП за България" във фейсбук по повод оскверняването на паметника Братската могила в Градската градина със свастики.

Депутатът очаква  органите на сигурността да реагират с цялата строгост на закона на тези неприемливи за обществото прояви, защото противното говори за безнаказаност, която от своя страна дава повод да се повтарят и дори разрастват тези неонацистки, неофашистки прояви.

На 11 срещу 12 април паметниците на Братската могила в парк „Пети октомври” и на Съветския войник на Аязмото, осъмнаха с изписани цинизми и свастики.
 
„И на двете места са положени костите на загинали антифашисти и червеноармейци.Затова и поругаването е още по-кощунствено! Това кощунствено поругаване на паметниците е неприемливо за нашето уж демократично общество!

То е само малък отблясък на неофашистки прояви, съвсем съзнателни, които тлеят като жарава в живота ни и без това препълнен с много човешки проблеми“, записаха в позиция от Общинския съвет на БСП и БАС.