среща
среща / DarikNews.bg
Близо половината от заявените площи по директни плащания в Старозагорско са заети с маслодайна роза - 49%, а 18% с лавандула. На 18 февруари в Казанлък Земеделското министерство организира среща с розопроизводители, по време на която ще се разясни новият Закон за маслодайната роза.

През настоящия програмен период до момента в Старозагорска област по линия на еврофондовете и държавните субсидии са изплатени 723 милиона лева. Това отчете зам.-министър Лозана Василева в областния град.

По Програмата за развитие на селските райони до момента има сключени 299 договора за 125 милиона лева, като най-голям е броят на малките земеделски стопани – 105, следвани от 76 броя договори по мярката за модернизация на земеделските стопанства. По Програмата за морско дело и рибарство има сключени договори за 2,5 млн. лева - за производители на аквакултури.

В Стара Загора заместник-министърът участва в информационна среща със земеделските стопани, която е част от национална информационна кампания на Министерството на земеделието, храните и горите. На нея бяха разяснени новите акценти след 2020 година, схемите и мерките за подпомагане, дебатът в Брюксел за новия програмен период.