/ ОД на МВР-Стара Загора
На 5 юли се навършват 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Професионалният празник на служителите беше отбелязан в сградата на ОД на МВР с кратко тържество.
 
Кампания „Безопасна ваканция” ще се проведе в Стара Загора

Приветствия отправиха директорът на полицията, старши комисар Стоян Стоянов и директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, комисар Стоян Колев, които благодариха на служителите за постигнатите високи резултати и за ежедневно доказвания професионализъм при изпълнението на отговорните задачи в полза на обществото, пожелаха здраве за тях и семействата им.
           
За постигнати високи резултати и конкретен принос в дейността по опазване на обществения ред и противодействието на престъпността, във връзка с професионалния празник на МВР, са наградени 50 служители на ОД на МВР:
           
С “Почетен знак на МВР” – ІІ степен, за постигнати трайни високи резултати, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения, със заповед на Министъра на вътрешните работи, г-н Младен Маринов, е награден комисар Илиян Георгиев Илиев, началник на отдел “Охранителна полиция”.
           
Със заповед на Главния секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов, с  “Писмена похвала” за постигнати високи резултати, проявени инициативност и професионализъм при изпълнението на служебни задачи е награден главен инспектор Красимир Борисов Христов, началник на РУ-Чирпан.
           
За проявена постигнати високи професионални резултати с “Писмена похвала” от директора на ОДМВР - Стара Загора са наградени 30 служители на дирекцията, а още 19 служители на Второ РУ-Стара Загора и РУ-Казанлък са наградени със същото отличие от началниците на съответните РУ.

ОД на МВР-Стара Загора

Празникът беше отбелязан и със станалия вече традиционен турнир по футбол за служители на МВР, на който участваха отбори от ОДМВР - Стара Загора, РУ в региона и пожарната в Стара Загора.

На трето място се класира отборът на Първо РУ-Стара Загора, който победи на малкия финал отбора на РУ-Чирпан. Изключително оспорвана беше финалната среща, в която, при резултат 3:3 в редовното време, след изпълнение на дузпи, отборът на пожарната победи отбора на полицията и завоюва първото място на турнира.