/ Община Стара Загора
В парк „Александър Стамболийски“ (Алана) ще се проведе кампания „Безопасна ваканция”.  Инициатива е традиция, посветена на предстоящата ваканция и Деня на детето - 1 юни.

Девет отбора ще мерят сили в ученическото състезание за защита при бедствия и аварии

Под надслов  „Безопасна ваканция - Ваканция, здравей! Да играем безопасно” проявата е  насочена  към  ученици от четвърти до седми клас и нейната и цел е да се  привлече вниманието на децата и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове и да им предоставят модели за безопасно поведение.


Кампанията включва:         

- викторина гатанки по безопасност на движението и обучение по безопасно пресичане

- демонстрации и обучение по оказване на първа помощ, провеждани от Младежки червен кръст – Стара Загора

- демонстрации, обучение и блиц - викторина, провеждани от отбор “Млад огнеборец”

- демонстрации от РСПБЗН

- конкурси за : 1. Рисунка на асфалт, организиран от МОС и 2. Най-оригинални позитивни послания върху балон, организиран от МОС


В проявата ще вземат участие състави на ЦПЛР, спортни клубове, децата ще имат възможност да видят полицейски коли, мотори, автомобили за спасителни акции.


Участниците в конкурсите ще получат награди.


Проявата е  инициирана от ОД на МВР, Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Младежки общински съвет, МКБППМН. В нея като съорганизатори и активни участници са БМЧК, РС ПБЗН и отбор “Млад огнеборец”, ”, „Детско полицейско управление”, сектор „Пътна полиция”, „Европа директно” и децата от ОУ ”Кирил Христов”, Шесто ОУ „Св. Никола” и СУ „Васил Левски”.