Пилотна спортна програма за малчуганите в детските градини
Пилотна спортна програма за малчуганите в детските градини / netinfo

Пилотната програма на спортното министерство "Спорт за децата в детските градини" стартира в Стара Загора от началото на ноември с реолицазията на проект, изпълняван от СК "Спортна гивнастика".

Програмата е финансирана от Министерството на физическата култура и спорт за провеждане на спортни занимания за децата в детските градини и осигуряване на специалисти за нейното реализиране.Проектът ще се реализира в три детски градини на територията на града за шест месеца и ще обхване 140 деца в спортни занимания.

Основни цели на програмата са създаване на условия и възможности за участие на децата в детските градини в безплатни занимания с физически упражнения и спорт, с цел подобряване здравния статус, физическата и психическа дееспособност, превенция срещу хиподинамията, гръбначните изкривявания и понижената дееспособност на децата.

С разнообразните методи и средства на гимнастиката се цели популяризиране на ползите от спорта и физическата активност, като основа на здравословен начин на живот за децата от най-ранна възраст, както и осигуряване на спортни пособия за провеждане на спортните занимания за децата.