Пет общини готвят проект   „Долината на розата и траките”
Пет общини готвят проект „Долината на розата и траките” / Kazanlak.com

Общините Казанлък, Павел баня, Карлово, Сопот и Мъглиж подписаха договор за кандидатстване със съвместен проект по ОП „Регионално развитие"- „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите". Уточнено беше и наименованието на проекта-"Долината на розата и траките". Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по схемата е от 200 000 лв. до 500 000 лв, със задължително съфинансиране от 5%. Бенефициент по проекта е Община Казанлък , а четирите общини са партньори.Крайният срок за подаване на предложенията е 15 март.

Целта на съвместния проект е създаване на общ имиджов продукт на региона, създаване на туристически бранд, разпознаваем от потребителите, търсене на нови пазари на регионалните продукти, насърчаване предлагането на туристически услуги извън сезона и др.

Обявената мярка за маркетинг на дестинациите с културно-историческо и природно наследство ще допринесе дългосрочно за развитието на потенциала и туристическата индустрия в региона, обхващащ тези съседни общини.