Пенсионери искат пари от излишъка
Пенсионери искат пари от излишъка / снимка Дарик радио
Старозагорските пенсионери се събраха на протестен митинг .”Осъвременяването на пенсиите от 1 октомври не е цялостно и не е на всички, както през месец май обеща социалният министър Емилия Масларова”, съобщи за Дарик председателят на Единния пенсионерски съюз Иван Чапразов.Протестиращите приеха декларация, в която настояват и за 50 % увеличение на вдовишките пенсии. Според Чапразов парите от бюджетния излишък трябва да бъдат раздадени на възрастните хора.

”Няма нито една партия до момента, която да ни е подкрепила.Очакваме нашата политическа партия да се регистрира до края на месеца, но на нас ни пречи и това разединение , което съществува сред различните пенсионерски организации, сдружения и партии в страната.Все още нямаме позиция кого ще подкрепим на изборите, но засега ние сме против управляващите. Няма да споменавам имената на разни партии, които още отсега ни атакуват да ги подкрепим догодина ”, каза още Иван Чапразов.

От 30 стотинки до 50 лева е увеличението ,което са получили някои от протестиращите старозагорски пенсионери.Повече чуйте в прикачения звуков файл.