/ iStock/Getty Images
Двама пешеходци пострадаха в един ден след пътнотранспортни произшествия в Стара Загора.
 
Обсъдиха мерки за повишаване на пътната безопасност

По ул. Пазарска”, на заден ход се движил лек автомобил, управляван от 49-годишен мъж. Водачът не забелязал пешеходец и го блъснал. Пострадалият получил фрактури на носа и на синусната кост. Настанен е в УМБАЛ, без опасност за живота. Установено е, че шофьорът седнал зад волана с изтекло свидетелство за управление.
 
На 8 април на ул. Хан Аспарух, водач не пропуснал пресичащ пътното платно пешеходец на 41 години и го блъснал. Шофьорът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, който е отчело отрицателен резултат.
 
Кола блъсна възрастна жена

От Пресцентъра на полицията информират и за надраскан и напръскан с черен спрей лек автомобил, паркиран на ул. „Света Троица”. 29-годишен собственик на друго возило пък сигнализирал, че неизвестен пробил резервоара на колата му и източил горивото.
 
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОД на МВР-Стара Загора, е образувано едно бързо производство. Регистрирани са шест престъпления и е разкрито едно престъпление. Настъпили са две ПТП с пострадали пешеходци.