/ Община Стара Загора
В Световния ден на книгата, в старозагорската детска градина №66 „Детски рай“ откриха първата библиотека в детско заведение в общината.

детска библиотека
община Стара Загора

„Нашата библиотека съдържа 400 книги. Те са дарени от родители и приятели. Всички са каталогизирани. Библиотеката ще бъде отворена в определени дни, за да могат родителите, които идват да вземат децата си, да вземат и книжка за четене вкъщи.

Две писателки и обичан актьор гостуват на „Четяща Стара Загора”

Тя може да бъде избрана както от родителя, така и от детето“, обясни директорката Силвия Стоянова. На откриването на библиотеката малчуганите представиха осъвременена драматизация на приказката „Алиса в страната на чудесата“ , пяха песнички за книжките, танцуваха.
 
детска библиотека
община Стара Загора


„Този ден е много специален, защото е ден на книгата, макар че тя трябва да се чете през цялата година. Важното е, че сте избрали да работите съвместно с родителите.

Похвална е и инициативата на родителите да идват тук, защото трябва да научим децата още в тази възраст на съприкосновение с книгата. Този модел трябва да се налага“, каза зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова.
 
Всички гости написаха своите пожелания в специална книга, която ще бъде поставена в алеята на автографите. Те дариха и книги, с които да попълнят фонда на библиотеката.

детска библиотека
община Стара Загора

„Надявам се и съм убеден, че библиотеката ще бъде често посещавана. Вярвам, че образованият и знаещият човек може да има успешно бъдеще“, категоричен бе Тихомир Острешев, баща на две деца и член на Обществения съвет към детската градина.
 
 На събитието присъстваха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Красимир Червилов, зам. областен управител, Надежда Чакърова - Николова, общински омбудсман, Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора, приятели на градината, родители.