Кампанията започва на 5 ноември (понеделник).
Кампанията започва на 5 ноември (понеделник).
В последната, кулминационна седмица на Маратона на четенето Библиотека „Родина” в Стара Загора излиза с най-примамливата покана към любителите на писаното слово: в 3 поредни дни срещи с две писателки и с 1 обичан актьор. Както всяка година през пролетта, 14-то поредно издание на Маратона на четенето има за цел да популяризира най-интелектуалното занимание и да насърчава все повече деца и възрастни да отделят поне по час на ден за отморяващ и вълнуващ досег с белите страници.

За 22 април е насрочена срещата с новият нашумял роман на Катерина Хапсали. Втората книга на дългогодишната журналистка, озаглавена „Сливовиц”. Началният час е 17.30, а мястото – Регионалния исторически музей в Стара Загора, четвърто експозиционно ниво. Повествованието е определено от литературните критици като красива, тъжна, понякога болезнена, но искрена човешка история, еманация на приятелството и любовта.Сюжетът накратко: млада жена с успешна кариера е на ръба на екзистенциална криза, а по пътя към спасението преминава през илюзорна любов, физическо насилие, безсънни нощи и пресушени бутилки.

Четяща Стара Загора
Библиотека Родина


Във вторник, в същия час и на същото място е срещата с Рашко Младенов. „До последен дух” е житейското пътешествие на популярния и обичан артист..Защо и как един актьор се е захванал с писане, може да узнаете щом лично попитате Рашко Младенов на срещата, организирана от Библиотека „Родина” на 23 април.
 

Четяща Стара Загора
Библиотека Родина


Срядата пък е предназначена за среща с Катя Зографова. Този път тя ще впечатли читателите със заглавието „Световете на Яворов”. В 18.00 часа във фоайето на Радио Стара Загора ще бъдат разкрити световете на големия български поет Пейо Яворов - любов, каузи, стихове, страсти и загадки. Книгата ще предтави и професионалните находки на своята авторка - потулени архиви и приятелства, фотоалбум, черната посмъртна маска на Яворов, висяща над леглото в последния дом на друг велик поет – Никола Вапцаров. Книгата е изящно и богато илюстрирана със снимки, пощенски картички и ръкописи, някои от които се публикуват за пръв път. Неслучайно за дата на представянето й е избран 24 април, който е Международен ден в памет на арменския геноцид.

Четяща Стара Загора
Библиотека Родина