маратон
маратон / netinfo
XII маратон „Четяща Стара Загора“ продължава с представяне на проф. д.ф.н Симеон Хаджикосев и книгата му „Докосвания”, издание на „Персей”, в Регионален исторически музей от 18:00 часа.
Утре същинският празник на книгата ще бъде открит с верижно четене точно в 8:00 в музея. През целия ден, между 11:00 и 16:00 часа ще се чете пред книжарница „Хеликон“. Там ще гостуват проф. Симеон Хаджикосев и Жюстин Томс, която освен с писане се занимава професионално с медии, маркетинг и уеб дизайн и е майка на три деца. Нейно дело са книгите "Мисия Татко", "Мисия Мама", „Първите в българския интернет.  Жюстин Томс е основател и ръководител на много сайтове, сред които и www.az-deteto.bg. 

През целия ден в града отново ще се движат „четящите“ таксита, а в градската градина за пета поредна година ще бъдат отворени две буккросинг зони за обмен на пътуващи книги.

От 17:30 часа заедно с ИК „Персей“ ще бъде представено томчето с най-съкровените писма и поезия на Иван Вазов „Любовта е златен сън“, а в 18:00 часа съвместно с Второ основно училище и РУО на МОН в Стара Загора се организира дискусията „Приятели на книгата“ в актовата зала на училището с участието на проф. Симеон Хаджикосев, Пламен Тотев – издателство „Персей“, Светлана Янчева – издателство „Изида“,  поетесата Мария Донева и директорът на библиотека „Родина“ Слава Драганова.

Пълната програма на всички четящи гнезда търсете на www.rodina-bg.org и във фейсбук.