колеж
колеж / netinfo
Техническият колеж в Казанлък ще обучава над 80 студенти през новата учебна година, като капацитетът му е 230 студенти. Първото и дългоочаквано висше учебно заведение, филиал на Техническия университет в София, бе открито днес. В него ще се обучават професионални бакалаври по машиностроителни специалности, съобразени с нуждите на фирмите от региона.
 
Гости на празника в Младежкия дом, където първоначално ще се помещава колежът, бяха вицепремиерът Валери Симеонов, народни представители, кметът на Казанлък Галина Стоянова, ректорът на Техническия университет  проф. Георги Михов, представители на академичната общност, студенти, родители.
 
23 октомври е историческа за Казанлък дата, посочи Галина Стоянова и припомни, че през годините идеята е срещнала много трудности. Кметът благодари на всички, които са помогнали за сбъдването на мечтата на казанлъчани. Тя връчи благодарствена грамота на вицепремиерът Валери Симеонов за това, че с настойчивост и докрай е защитавал пред колегите си в Министерски съвет необходимостта от акредитация на висшето техническо училище в Казанлък. 

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от епархията отслужиха тържествен молебен за здраве и успех.