кухненски блок
кухненски блок / община Стара Загора
Храна за около 100 нуждаещи ще осигурява новооткритият кухненски блок към Социалния център на църквата „Св. Паисий Хилендарски“ в квартал „Зора“. Социалната кухня към храм „Св. Паисий Хилендарски“ работи от три години, но храната за нуждаещите се досега е доставяна чрез кетъринг. Освен за нуждите на храма, храна ще бъде доставяна и в другите кухни в градските църкви.

кухненски блок
община Стара Загора

 
Новата придобивка бе осветена от Старозагорския митрополит Киприан и свещеници. „Всяко нещо, което се открива за добро, е благословено от Бога. За израстването на младите българи под покрова на Света Богородица и Свети Паисий, който ни завеща да сме българи, да пазим нашата вяра, бог и родина“, призова владиката. Той благодари на Община Стара Загора, на Ротари клуб „Берое“ и на всички дарители за помощта.
 

кухненски блок
община Стара Загора


„За мен е голяма чест да открия новата кухня. Искам да благодаря на митрополит Киприан, с когото работим прекрасно. Той направи много за възвръщането на духовната вяра на миряните в епархията. Благодаря и на Ротари клуб „Берое“ за инициативите, които правят за хората в нашия град, както и на всички дарители, които помагат за доброто на Стара Загора“, каза кметът Живко Тодоров.

кухненски блок
община Стара Загора

 
Малчугани от Детска градина №33 „Люляк“, които посещават неделното училище към храма, поздравиха гостите с музикално-поетичен спектакъл.

кухненски блок
община Стара Загора


На освещаването присъстваха много граждани, членове на Ротари клуб Берое, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител Гергана Микова, зам.-кметът Иванка Сотирова, зам.-областният управител Красимир Червилов, общински съветници.