Нова година
Нова година / БГНЕС
40 дни преди Нова година все още могат да се намерят новогодишни куверти за посрещането на 2020 година в ресторантите в Казанлък и района.Цените на кувертите са в диапазона 70 -110 лева, като най- скъпите са изкупени и места в тези ресторанти за Нова година няма.

Заети на 100% са и някои оборотни хотели в района, които посрещат гости и празнуващи в Казанлък от други населени места. Всички новогодишни куверти включително, освен празнично меню, включват и програма или диджей, като на някои места е в комплект. Там, където няма диджей, има жива музика.

На 100% са изкупени кувертите за два от  най- посещаваните ресторанти в Казанлък.  В единия от тях още може да се намерят места само за бара.Почти пълни са и ресторантите около празниците заради фирмени банкети, като най- натоварени са те около Никулден-6-ти декември и в средата на месеца.

Заради практиката повечето фирми от района да излизат в дълги Коледно-новогодишни ваканции от по 10 и повече дни преди Нова година, всички ведомствени празненства са изтеглени преди 20-ти декември. Изключения правят ведомствените служби и бюджетните учреждения.

От 26 до 40 лева са цените на кувертите за Коледно- новогодишните банкети, седмица преди празниците, показва още проверката в казанлъшките заведения.