дежурна детска градина
дежурна детска градина / община Стара Загора
Окончателните противоепидемични мерки в страната ще действат до 31 януари 2021 година, с изключение на детски градини, ясли и обучението на  децата от 1 до 4 клас.

Те отварят врати за възпитаниците си от 4 януари 20201 година. Родителите, които искат обаче детето им да продължи обучение в електронна среда, трябва да подадат заявление за това.

Образователният министър Красимир Вълчев обясни, че учениците от 5 до 12 клас е възможно да влязат в клас поне една седмица по-късно от този срок, но през това време ще се наблюдават показателите на заболеваемостта. 

Затворени остават ресторанти, спортни зали, казина и нощни заведения, МОЛ-ове.

Забраняват се събития, конференции

От 1 януари отварят театри, галерии и кина при 30% заетост на местата в тях

По отношение на смъртността страната е на второ място в ЕС и на първо място на Балканския полуостров. Има основания за оптимизъм, но той е много плах, обясни главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Благоприятната тенденция не се отразява на тежките случаи и на смъртността, очакваме това да стане около Нова година, добави той.

Очакваме на 23 декември ЕК да одобри разпространението на ваксината и се очаква до края на годината да има първи имунизации в страната.

Трябва да сме колкото се може повече мотивирани и да спрем тази агония, призова началникът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски, който призова всички българи да се ваксинират, а лекарите да се запознаят в детайли с ваксините, за да може да информират пациентите.