протест
протест / netinfo
Оставка на кабинета и смяна на системата ще поискат старозагорци довечера на протестен митинг-концерт. Той ще се проведе от 18 до 19.30 часа , източно от ЛИДЛ, съобщават организаторите, които бяха в основата на мащабното автомобилно и пешеходно шествие на 11 ноември в областния град.

„Ще поискаме оставката на правителството, защото те не се вслушаха в гласа на хората и нямат никакво намерение да осъществят поисканата от нас промяна.  Народът вече не им вярва, въпреки че се опитаха да ни „замажат очите“  като намалиха с някакви стотинки горивата и „хвърлиха прах“ с оставката на Валери Симеонов. Ако те сами мирно не си тръгнат ние сме склонни да блокираме МС или Парламента, защото явно те трябва да бъдат блокирани, за да ни чуят и видят, а не да блокираме обикновените хора по пътищата“, коментира един от организаторите на протеста довечера Силвия  Ангелова.

Свикване на Великото НС, промяна на Конституцията, мажоритарен избор, намаляване броя на депутатите, организиране на референдуми по важни национални въпроси, участие на гражданите в комисии, които да контролират различните министерства, са част от исканията, зад които застават недоволните старозагорци. Това са исканията на хората, които бяха на предишните протести, които са формулирани точно от компетентни юристи, уточни Силвия Ангелова и изрази надежда митинг-концертът довечера да не бъде политизиран.

Недоволните казанлъчани също ще се присъединят към протеста в Стара Загора.