протест
протест / netinfo
Част от протестиращите с намерение да блокират автомагистрала "Тракия"
Да блокират АМ „Тракия“ решиха част от хилядите старозагорски протестиращи. След автошествие по улиците и пешеходен поход, те затвориха пътя Стара Загора-Казанлък. Протестиращите обявиха гражданско неподчинени е и за близо половин час бе затворен околовръстния път.

протест
netinfo


Началото на мирния протест в Стара Загора бе поставено в 11 часа на бул. „Патриарх Евтимий“.

Там се събраха стотици автомобили и мотори, а исканията на протестиращите бяха не само срещу високите цени на горивата. Искаме промяна, българите да имат нормален живот и стандарт, да се намалят цените и се увеличат доходите.  

протест
netinfo


Това тук не е живот, това изнемогване изпъди децата ни извън пределите на страната , споделиха част от недоволните. Ако управляващите не ни обърнат внимание ние ще продължим с протестите, готови сме и за гражданско неподчинение, заканиха се те.

протест
netinfo


Колоната от мотори и автомобили с надути клаксони  премина по старозагорските улици и стигна до паркинга на езерото Загорка.

протест
netinfo


Там, към тях се присъединиха още протестиращи. Пешеходното шествие затвори пътя за Казанлък, движението беше спряно, а голяма част от изчакващите автомобили изразиха пълна подкрепа и солидарност с протестиращите.

протест
netinfo


Те стигнаха до моста на околовръстното, където извън регламентираното време за протест, недоволните  старозагорци блокираха околовръстния път.

протест
netinfo


С викове „оставка“, „много сме, силни сме“  част от тях затвориха за около половин час пътя и спонтанно решиха да се отправят към АМ „Тракия“ с намерение да я блокират.

протест
netinfo


В момента протестиращите са на пътя за магистралата, движението е силно затруднено.