Пловдивският апелативен съд отказа да пусне от ареста 41-годишна жена, обвинена в извършване на палеж на апартамент в Стара Загора.

Учителката е обвинена, че стои зад умишления палеж на жилище. При пожара пострада 31-годишна жена, която е била в апартамента заедно с 38-годишен мъж. Двамата бяха свалени от пожарната със стълба.

Арест в Стара Загора след палежа на апартамент, при който обгоря жена

От прокуратурата заявиха, че това е поставило под риск живота на хората в жилището, освен това е имало опасност огънят да се разпростре върху други имоти от сградата.

Установено е, че пожарът е възникнал след като обвиняемата заляла със запалителна течност входната врата на жилището. Огънят е обхванал вътрешността на апартамента, като почти напълно са изгорели мебелите, техника, врати и други вещи. По свидетелски показания преди палежа, тя е купила туба с бензин.

Жената, която работи като старши учител в Основно училище в Стара Загора, и адвокатът ѝ, поискаха съдът да отмени мярката „задържане под стража“ и да наложи на обвиняемата мярка за неотклонение „подписка“ или „домашен арест“, за да се грижи за малолетната си дъщеря.

Прокурорът обяви, че е против промяната на мярката за неотклонение в по-лека.

За палеж Наказателният кодекс предвижда затвор от 3 до 10 години.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня