Полицията в Стара Загора е арестувала 41-годишна жена за пожара в апартамент, при който се наложи евакуация на двама души. Тя е задържана за 24 часа, след като полицията е установила, че е предизвикала огъня.

В огъня пострада 31-годишна жена, която бе откарана в болница с обгаряния по крайниците, а мъжът бе прегледан на място и е освободен. Сигналът за горящия апартамент е получен в 11:22 часа във вторник.

Установено е, че пожарът е възникнал след като жената заляла със запалителна течност входната врата на жилището. Огънят е обхванал вътрешността на апартамента, като почти напълно са изгорели мебелите, техника, врати и други вещи.

На място е установено, че в следствие на пожара има щети и по още един апартамент в жилищната сграда, а единият от тях е изгорял почти напълно. На балкона на едното от жилищата са забелязани двамата души, които са евакуирани от пожарникарите с механична стълба.

В Първо РУ - Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление, а по-късно Окръжната прокуратура привлече жената като обвиняема.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня