/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж на 39 г., привлечен като обвиняем за това, че на 25 февруари се съвкупил с лице от женски пол, като я принудил към това със сила и заплашване, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт на мъж за отвличане и изнасилване

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият и пострадалата се познавали. Тя го посетила в дома му на 25 февруари, като той е използвал заплахи, насилие и физическа сила спрямо нея и осъществил полов акт.

Любовен екшън в Лом: Мъж, заедно с дъщерите си отвлече приятелката си от любовника ѝ

След като успяла да избяга от жилището, пострадалата сигнализирала органите на полицията. Той е бил осъждан за престъпления от общ характер. Изтърпявал е различни по вид наказания, в това число и ефективно лишаване от свобода. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Двама мъже отвлякоха жена в Гулянци

Районен съд е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

8 години години затвор за мъж, отвлякъл момиче

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд.